Yalçın Koçak, Abdurrahman Dilipak Kritiği


Yalçın Koçak, Abdurrahman Dilipak Kritiği;
 Yanlış Söylenen(ler), Yanlış Bilinen(ler) ve Düzeltmelerimiz

Biz; Anti-Kapitalist Müslümanların tanıyacağı şekilde ile "Ebû Zer-i Gıfârî", Liberallerin hatırlayacağı isimle “Mandıra Filozofu” veya Platocu ilkel Komüncülerin lisanı ile Mülksüzlük felsefesini benimseyerek, bildiklerimizi açık kaynak paylaşıyoruz. Buna rağmen, bizim söylediklerimiz mi, ücret mukabili konuşanın dedikleri mi arasında “acaba” kuşkusuna düştüğünüz anlar olursa; ne bize, nede onlara inanın. Sadece BİLİMSEL ÇALIŞMALARIN, RAPORLARIN KARŞILAŞTIRMALI VERİLERİNE, en azından AKSİ İSPAT EDİLENE kadar itimat edin.

Aşağıda eleştiri getirdiğimiz hususlarda; gözden kaçırdığımız, yanlış anladığımız hususlar olabilir. Beşeriz buna müsaitiz. Hatalarımızı bize bildirirseniz, hem emek harcayıp bizi uyardığınız için hemde başkalarına yanlış bilgi aktarmamızın önüne geçtiğiniz için şimdiden teşekkür ederiz. 
Yalçın Koçak, Abdurrahman Dilipak- AkitTV 10.02.2018
1.Abdurrahman Dilipak; “Bıçakla adam da öldürürsünüz, başka şeyler de yapabilirsiniz. Hint Kenevirini topyekün suçlu ilan etmek ülkenin; tekstilini, gıda, ilaç, sağlık ürünlerinin üretilmesine indirilmiş büyük bir darbedir.”
1.DOĞRU: Medikal Cannabis Türkiye olarak bu tespitin tamamının arkasındayız.
2.Abdurrahman Dilipak: “Şunu görelim, esrar sigaradan daha tehlikeli değil.”
2.EKSİK DOĞRU: Sigara FİZİKSEL BAĞIMLILIĞI olan uyuşturucu kategorisindedir ve yasaldır. Sadece ABD’de tütün kaynaklı ölüm oranı yılda ortalama 480 BİN kişi iken aynı devlet istatistiklerine göre Cannabis kaynaklı ölüm oranı SIFIRDIR. Aşağıda ABD Milli İstatistik Raporlarında yıllık ölüm tablosunu inceleyebilirsiniz.

3.Abdurrahman Dilipak: “Uyuşturucudan kurtarmak için kullanabilirsiniz. Kontrolünü kaçırırsanız eroine götürür, kontrol ederseniz sizi eroinden kurtarır.”
3.KISMEN DOĞRU/YANLIŞ: Cannabis sentetik uyuşturucular ve alkol bağımlılığından kurtulma yönünde ve yoksunluğu önleme gibi yan etkilere karşı kullanımı ve klinik araştırmalar mevcuttur. Tibbi Kenevir Blogumuzda “Alkolizm, Bağımlılık ve Cannabinoid Tedavi Araştırmaları” başlığında bilimsel makalelerden bazıları alıntılanmıştır. Yazımızın incelenmesinin ardından, tamamen eski ABD/DEA propagandalarına dayanan bu algı yalanlarına daha az inanır hale gelineceğine itimadımız tamdır.
4.Yalçın Koçak: “Suda istemiyor, bataklıkları kurutmakta kullanılıyor Abdurrahman Bey.”
4.YANLIŞ: Erdem Ulaş Beyin kitabındaki yanlış ifadelerin aynı tekrarı. Cannabis suyu sevmese, ciddi oranda tüketmese neden bataklık kurutmada kullanılsın?
5.Abdurrahman Dilipak: “erkek olanının tarımının serbest bırakılması lazım”.
5.YANLIŞ: Tohumlarda erkek ekimi diye bir şey yok. Ektikten aylar sonra erkek olduğunu anlayabilirsin bu da Erdem Ulaş’ın kitabına verdiğimiz 25 no'lu resimli yanıtta görüleceği üzere neredeyse imkânsız, Türkiye'de kenevir üretimini bitme noktasına götüren bir pratiktir.
6.Yalçın Koçak: (elinde kenevir tohumu şişesi tutarak) bu tohumu sıkıyorsun, yağını alıyorsun, kalan posası kanser hastalarının yemeği.
6.KORKUNÇ BİR İDDİA: Dünyada cannabinoidler veya bu bitkinin yapısının tıbbi faydalarına dair araştırmaların hiçbirinde böyle bir bilgi yer almamaktadır. "Posası kanser hastalarının yiyeceğidir" diye basiretsiz bir açıklama nasıl yapılır, şaşırdık! Cannabisin (kenevir) kanseri iyileştirici, diğer tedavilerin yan etkilerini giderici kısmı cannabinoidlerdir ve TOHUMDA HİÇ CANNABİNOİD BULUNMAZ!
7.Yalçın Koçak: “13 damla 13 damla içersen bunu her gün (kenevir tohum yağını tutuyor) kansere yakalanma riskin yüzde sıfır”.
7.KORKUNÇ ve YANLIŞ BİR İDDİA: Kenevir tohumu yağı sağlıklı yağ asitleri bakımından zengindir. Ancak kanserle üsrelik özellikle önlenmesine yönelik sözleri, hiçbir bilimsel temele dayanmayan bir iddiadır. Cannabis (Kenevir)’in kanserle mücadele eden en öncelikli bileşeni THC ve sonrasında diğer cannabinoidleridir. Kenevir tohumu cannabinoid içermez!
8.Yalçın Koçak: “Hepsi erkek kenevir, endüstriyel kenevir. Şurdakileri görüyorsun bu ürünler hepsi (tohumu, yağı da göstererek) erkek kenevir.”
8.ÇOK YANLIŞ: Erkek kenevir tohum üretmez, dolayısı ile tohum elde edemez ondan da yağ çıkartamazsınız.
9.Moderatör:dişi kenevirden mi uyuşturucu üretiliyor? 
Yalçın Koçak: Onlar afyon dediğimiz ve türevleri…”
9.YANLIŞ: Afyon bitkisi ile cannabis bitkisi arasında hiçbir ilişki yoktur!
10.Abdurrahman Dilipak: “ve bunun mafya üzerinden ekimi ve dağıtımının önüne geçilmesi için, SGK tarafından ödenerek sempt eczanesinden temin edilmeli”.
10.DOĞRU: Medikal Cannabis Türkiye olarak bu beyanın da arkasındayız. ABD “uyuşturucu ile mücadele”ye toplam 1 TRİLYON DOLAR harcamasına rağmen sıfır başarı, üstüne cezaevlerini dolduran bir neticeyle karşı karşıya kalmıştır. Oysa “medikal cannabisin” yasallaştığı eyaletlerde, tek bir dolar dahi harcamadan, torbacı-tarlacı-mafya kara pazarını tamamen ortadan kaldırmıştır. Zira, hiç kimse, %100 doğal, gübresiz, katkısız, kalıntısız, saf medikal cannabis ürüne (üstelik yasal) 10 Dolar gibi bir ücret vermek dururken; nerede yetiştiği, içeriğinde ne olduğu, hangi gübre, ilaç kalıntılarının bulunduğu, özenilmemiş, tam zamanında hasat edilip ideal şartlarda kurutulmamış, olgunlaştırılmamış hijyen olmayan bir ürüne 10 Dolar vermeye kalkmaz. Nitekim öylede olmuş ve bu eyaletlerde cannabis ürünlerinin kara pazar piyasasına giden kolu tamamen kesilmiştir.
11.Yalçın Koçak: Gübrede istemiyor, ilaç da istemiyor”.
11.YANLIŞ: Yine ASAM Kenevir Enstitüsü iddialarından birebir alıntı. Cannabis zengin besinli toprakları severken, ne elde etmek istediğinize göre değişiklik gösteren beslenme ihtiyacı duyar. İlaç konusunda ise cannabisin kendi zararlıları çoktur. Burada kabul gören mücadele bulaştıktan sonrasından ziyade öncesinde önlemlerin alınması, STERİL çalışılması ve yetiştirilen bölgenin titiz seçilmesi gibi girişimler önerilir. 
12.Abdurrahman Dilipak: “...bir tespit davası mahkemeye verelim, mahkemede TÜBİTAK’dan görüş istesin, bunda bir kamu yararı olup olmadığını bize tespit etsin. Bunun yasaklanmasından ötürü oluşan zarar varsa, sorumluların soruşturulması…”
12.DOĞRU: Yapılması gerekir, geç bile kalınmıştır. Neden yasaklandığına dair en ufak bir çalışma yoktur, geçmişteki karar da hiçbir bilimsel veriye dayandırılmamış politik bir propagandadır. Bizde elimizden gelen bütün bilgi birikimlerimizi, araştırmalarımızı ilgili mahkemeye sunmaktan memnuniyet duyarız.
Medikal Cannabis (Tıbbi Kenevir) Türkiye © Copyright 2019