DEA (Federal Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi) Geri Adim Atti



Bilim İnsanları, Cannabis Araştırmalarına Engel Olduğu Gerekçesi ile DEA (Federal Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi) Dava Etti ve ABD, Adalet Bakanlığı Son 2 Gün Kala, Araştırmaların Önünü Tıkayan Duruşundan Geri Adım Attı.



DEA’nin, 2016’da araştırmacıların “Yasal Cannabise erişimlerinin önündeki engelleri kaldıracağına” dair verdiği sözleri, aradan 3 yıl geçmesine rağmen tutmaması üzerine, bilim insanları şikayetlerini dava konusu yapmıştı.


Cannabis araştırmaları için gereken cannabis bitkisi ve konsantreleri, yaklaşık 50 yıldır tek kaynak sağlayıcı olarak, Ulusal Uyuşturucu Bağımlılığı Enstitüsü denetiminde, Missisipi Üniversitesi tekelinde yetiştiriliyordu. 


Bilim insanlarının, bu dar yelpaze ile sınırlı türler üzerinde, limitli imkân ve kaynaklarla araştırmaya zorlanması artık son buluyor. ABD Adalet Bakanlığı’nın ilgili açıklaması, DEA’nin, araştırmacıların açtığı davaya, savunma verme zorunluluğunun son 2 gününde geldi. 

Açıklamada “DEA'nin, federal olarak izinlendirilmiş araştırmalara kaynak sağlamak üzere, daha fazla sayıda cannabis yetiştiricisinden başvuruların alınması ve izinlendirilmesinde ilerleme kaydettiği” belirtildi.  

DEA yöneticisi Uttam Dhillon “DEA olarak, Cannabis ve bileşenlerine dair araştırmaları destekliyor ve daha fazla sayıda yetiştiriciye izin verilmesinin, araştırmacıların çalışmalarında daha geniş yelpazede türlere erişimini sağlayacağına inanıyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı. 


Cannabis ile ilgili bugüne kadar, hiçbir doz aşımı veya ölüm rapor edilmemiş olmasına rağmen, DEA bu bitkiyi hala Eroinle aynı 1. Sınıf “Tehlikeli Uyuşturucular” kategorisinde tutmaktadır.

Medikal Cannabis (Tıbbi Kenevir) Türkiye © Copyright 2019