Cannabinoidler ve Tedavi Edici Özellikleri


            Medikal Cannabisin Kullanıldığı Hastalıklar ve Rahatsızlıklar


 Cannabis Bitkisi ve İçeriğindeki Doğal Bileşenler; "Cannabinoidler":




 Cannabinoidler ve Tedavi Edici Özellikleri




Cannabisin Medikal Değerine karşı; 
ABD Lobici Federal Politikaların Devamı
İnsan vücudunda bulunan Endocannabinoidlerin keşfinden sonra hemen her hastalık ve rahatsızlık için, Cannabis bitkisinin bileşenleri "cannabinoidler"in insan vücuduna olan etkileri konusunda bilimsel araştırmalarda patlama olmuştur. Hali hazırda 20 Binden fazla bilimsel makale ve araştırma internet üzerinden ulaşılabilir durumdadır. 

ABD'de halen süren Federal yasak; hiç bir bilimsel temele dayanmayan, aksine pek çok bilimsel görüş olmasına rağmen ,onların sonuçlarını kabul etmeyen, lobici politik bir yobazlıktan başka bir şey değildir.  Bu temelsiz yasak, artık 50 eyaletinin 40'ı tarafından ciddiye alınmamakta, pek çok hastalığın tedavisinde, ya da mevcut tedavilerinin desteklenmesinde, ya da süren tedavilerinin yarattığı yan etkilerinin azaltılmasında, hastalara reçetelendirilmesine izin verilmektedir.

Eyaletlerin "Medikal Cannabis"in reçetelendirilmesine izin vermesi aslında çok kısa bir süre sekteye uğramıştır. Nixon'un ağır muhafazakar lobici yasağına rağmen, federal düzeyde dahi pek çok hastanın cannabise ilaç olarak ulaşmasına izin veriliyordu. Hatta ABD Federal "Sağlık ve İnsani Yardım Servisi" ciddi hastalara sağladığı ÜCRETSİZ CANNABİS uygulamasını 1991'de Bush yönetimi döneminde sonlandırmıştır. Buna rağmen, dönemin şef yöneticisi James O Mason tarafından "Eski hastaların Cannabis alımına devam edeceğini, ancak yeni başvuruların sentetik ilaç ile karşılaşanacağını" duyurmuştur.

Bu konunun yayınlanacağı (elimden geldiğince her gün bir konu yüklemeye çalışıyorum) aynı güne denk gelen, 27.07.2018 Tarihli OdaTv'nin internet sitesinde yayınlanan ""Esrar yararlı" diyenlere kötü haber"ini; Az araştırılmış, konuya hakim olmadan taraflı sonuçlar çıkarılmış bir haber olarak değerlendirdiğimi not düşüyorum.

İlerleyen sayfalarda, Cannabis hakkında yapılan bilimsel araştırmalar, makaleler, hasta tanıklıkları haberlerinden oluşan (yaklaşık 29 BİN) listeyi ve ilgili linklerini yayınlayacağım.


Medikal Cannabis (Tıbbi Kenevir) Türkiye © Copyright 2018